Het leven is een berg die we elke dag beklimmen. De klim gaat ons beter af in gezelschap van mensen die elkaar helpen.

— Don Pierro

Piet van Beest Artiestennaam: Don Pierro

1980
Als fan van de band “Friends” uit Volendam besloot Piet volkszanger te worden. Bij een optreden in Markelo zong hij mee met lead-zangeres Carola Smit . Deze band speelde vaak voor een 3000 koppig publiek. Piet heeft verschillende keren meegezongen en was niet meer van het podium af te slaan.

1999
Na wat prive strubbelingen besloot Piet op zoek te gaan naar de X-factor in discotheek “Lunenburg”. Hij had veel succes bij de vrouwen en zo kwam het ook dat tijdens een optreden in de “Marjorcabar” zijn agenda overvol raakte. Er werd wat oude muziek uit de kast gehaald en hij begon met repeteren. Al snel bleek dat de enthousiaste uitstraling en de soort muziek die hij zong erg in trek was bij het publiek.

HEDEN
Piet is niet meer te stuiten. Om zijn succes compleet te maken heeft hij een eigen kledinglijn opgezet met een ruig karakter. Kortom; een druk baasje!

NAAM
Er zijn veel mensen die vragen hoe ik aan de naam Don Pierro kom.
Nou dat zal ik jullie vertellen:
In 1981 ben ik op vakantie geweest naar Mallorca.
Toen we in de bus zaten kwam de reisleider langs om te vragen hoe ik heette en ik dacht laat ik eens wat leuks doen. Bonny st.Clair woonde in die tijd in Ophemert waar ik ook woonde en had toen een liedje met droog je tranen Pierot. Toen heb ik gezegd Pierro. En in de marjorca-bar in Den Dungen waar ze mij ook groot hebben gemaakt zochten ze een artiestennaam voor mij. Een man zei Don Pedro toen zei ik maak er Don Pierro van want ze noemde mij toen ook al zo. En zo is de naam geboren.